Hur du skapar en naturlig look för scenen med makeup

Att lägga makeup som artist på scenen kan kräva lite extra planering och teknik. Du vill se fantastisk ut från alla vinklar, men samtidigt också behålla en naturlig look så att din publik kan känna sig närmare dig. Det finns flera knep som du kan använda för att uppnå detta. 

Förberedelse

Innan du börjar med själva makeupen är det viktigt att förbereda huden för att säkerställa att din makeup sitter ordentligt. Rengör noggrant och återfukta din hud. Applicera sedan en primer för att skapa en jämn bas och hjälpa din makeup att sitta bättre.

Val av foundation

För en naturlig look är det viktigt att hitta rätt foundation. En foundation med för hög täckning kan lätt ge ett kakigt intryck på scenen, vilket inte är önskvärt. En foundation med lätt till medium täckning ger ett mer naturligt utseende och är mer lämplig för scenen.

Använda ögonfransböjare

Att böja ögonfransarna med en ögonfransböjare kan göra stor skillnad för dina ögon. Det öppnar upp ögat och ger en mer vaken och alert look. Se till att böja ögonfransarna innan du applicerar mascara. Allt för dina ögon och bryn hittar du i shoppen hos Babyface.

Använda ögonfransar

Ögonfransar kan ge en extra touch av glamour till din look. Välj ett par som ser naturliga ut, så att det inte blir för överväldigande på scenen. Se till att klippa ögonfransarna till rätt längd innan du applicerar dem.

Använda läppglans

Att använda läppglans ger en fräsch och naturlig look. Välj en nyans som passar din hudton och applicera den försiktigt för att undvika att det blir för klibbigt.

Att lägga makeup som artist på scenen kan vara en rolig och kreativ process. Med rätt teknik och förberedelse kan du uppnå en naturlig look som fortfarande gör att du sticker ut på scenen. Använd dessa tips för att skapa en naturlig look för scenen med makeup och känn dig bekväm och självsäker när du står på scenen inför din publik.