Vilken streamingtjänst för musik passar dig?

På senare har det växt fram fler och fler musiktjänster. Det kan skilja i både utbud, pris och streamingkvalitet. Här kommer en lista på några kända och kanske för dig mindre kända streamingtjänster för musik. Alla erbjuder dessutom en testperiod för dig som vill prova på en tjänst innan du bestämmer dig för att betala för den.

Spotify

Spotify lanserades 2007 och är nog den streamingtjänsten som flest har hört talas om. En anledning till att Spotify fortfarande håller sig i toppen är det stora utbudet på mer än 35 miljoner låtar, bra ljudkvalitet på upp till 320 kbps och ett smidigt gränssnitt. Spotify funkar även på i princip alla dina enheter. Spotify erbjuder även en gratisversion för den som inte vill lägga pengar på streamingtjänster, den kommer med lite reklam. En nackdel är att vissa stora artister har valt att inte släppa sina senaste album på Spotify och istället valt en andra tjänster, till exempel Apple Music. Spotify kostar 99 kr i månaden om man inte väljer gratisversionen.

Apple Music

Apple lanserade sin streamingtjänst Apple Music 2014 och har lyckats väldigt bra. Man har sedan dess uppdaterat gränssnittet en hel del då vissa upplevde det som osmidigt vid lanseringen. Apple Music har även ett rejält utbud på över 35 miljoner låtar och det största utbudet av musikvideor. Vill man prova denna tjänst så erbjuds man en gratis testperiod på hela tre månader. Apple Music kostar 99 kr i månaden.

Groove Music

Groove Music gick tidigare under namn som Zune Music och Xbox Music och är en streamingtjänst utvecklad av Microsoft. Man har över 40 miljoner låtar att välja på, vilket är fler än både Apple Music och Spotify. Med bra ljudkvalitet och ett smidigt gränssnitt så är Groove Music helt klart en tjänst att kolla närmare på. Tjänsten finns både som en spelare i din webbläsare och som app på din dator, den funkar självklart även på din telefon. Vill man testa denna tjänst så finns det en gratis testperiod på 30 dagar. Groove Music kostar 99 kr i månaden.

Google Music

Som namnet avslöjar så är detta en streamingtjänst utvecklad av Google. Man har ett utbud på över 35 miljoner låtar och bra ljudkvalitet på 320 kbps. Google Music erbjuder även en funktion som låter dig ladda upp 50 000 låtar från din dator och lyssna på dom via deras tjänst, gratis. Vill man streama från Google Music’s tjänst så måste man betala. Det finns dock ingen gratisversion som låter dig streama deras musik som till exempel Spotify erbjuder. Vill man prova tjänsten så finns det en gratis testperiod på 30 dagar. Google Music kostar 99 kronor i månaden.