Lär dig spela trummor

Har du takt och rytm inom dog så kanske det är trummor som du ska satsa på. För dig som vill ingå i en musikgrupp så är trummor ett av de instrument som utgör groovet och är nödvändigt för andra att spela sina instrument.

Lär dig grunderna

Det är som sagt viktigt att du har en taktkänsla och kunskapen om koordinationen mellan de olika delarna på ett trumset. Du kanske börjar med något enklare trumset för att lära dig grunderna. Det kan vara en utmaning till en början att få ihop allt men med massor av tid och övande så kommer du att få in i ditt muskelminne hur du ska spela olika rytmer. Det kan bli många timmar bakom trummorna hemmavid för att förbättra sin kunskaper inom sitt instrument. Lyssna på andra och ta efter är ett bra sätt att lära sig.

Lär dig genom att spela mer

Att ingå i någon grupp av något slag är också en fördel att lära sig mer. Att få spela med andra musiker gör att man kommer att bli så mycket bättre än vad man var tidigare. Alla börjar vi någonstans och om du har ett stort musikintresse och känner dig taktfast så är helt klart trummor som är din grej. Du kan kolla utbudet av kurser hos olika studieförbund och andra för att lära dig mer. Det finns alltid saker att lära sig och till en början så kan det vara skönt att få den kunskapen till sig av någon som redan kan detta och kan lära ut hur man spelar.